ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. : «Άμεση ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Αστυνομία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό»

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς της πολιτική και φυσική ηγεσία του Σώματος σχετικά με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση στην Ελληνική Αστυνομία για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αποσπάσεις για την Ειδομένη από 1/3/2016 εως 31/5/2016

Παραθέτουμε τον πίνακα κατανομής δύναμης για την ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς για το χρονικό διάστημα από 1/3/2016 εως 31/5/2016 ο οποίος αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ. posyfy.gr

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. : H Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. με θέμα «Η Ελληνική Αστυνομία εν μέσω πολιτικών και κοινωνικών αδιεξόδων» στην οποία τονίζεται ότι η Π.Ο.ΑΣ.Υ. θα διαφυλάξει τα συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των αστυνομικών.

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Διαταγή ενίσχυσης της Γ.Α.Δ.Θ. για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών

Ανακοινώθηκαν αποσπάσεις στη Δ.Α. Θεσσαλονίκης για την αντιμετώπιση αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών ως προς τις μεταναστευτικές ροές και θα ακολουθήσει ομοίως σχετική διαταγή για την ενίσχυση της Δ.Α. Κιλκίς.

Συνάντηση του προεδρείου της Ομοσπονδίας με τη νέα Ηγεσία του Αρχηγείου

Παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία μας ύστερα από την πρώτη επίσημη συνάντηση που πραγματοποίησε το Προεδρείο της Ομοσπονδίας με τη νέα ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Ανακοίνωση Ομοσπονδιών Σωμάτων Ασφαλείας για το "Επίδομα Εξομάλυνσης"

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών των Σωμάτων Ασφαλείας σχετικά με την επέκταση της χορήγησης του «Επιδόματος Εξομάλυνσης».

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τις μετακινήσεις του Αστυνομικού προσωπικού

Παραθέτουμε την επιστολή της Π.Ο.ΑΣ.Υ. στον Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΤΣΟΥΒΑΛΑ σχετικά με την τήρηση Προεδρικού Διατάγματος 100/2003, άρθρο 23 παρ. 1 «προθεσμία αναχώρησης».

Συνάντηση με τον Ταξίαρχο κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟ , Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής


Σήμερα 24.2.2016 και πρωινές ώρες πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Νοτιοανατολικής Αττικής Ταξίαρχο κ. ΓΡΑΜΜΕΝΟ Πέτρο και με αιρετούς εκπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ και Π.Ο.ΑΞΙ.Α και μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α..

Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Καλή επιτυχία στους υποψηφίους…Εκλογές στις 4 & 5 Απριλίου στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής

…Μια κατάμεστη αίθουσα στο 2ο όροφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αερολιμένα Αθηνών ήταν το αποτέλεσμα της ετήσιας εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, που έλαβε χώρα την 23/2/2016. 

Αναγνώριση χρόνου φοίτησης στις Σχολές της ΕΛ.ΑΣ. πριν το έτος 1995 ως πραγματικού χρόνου υπηρεσίας για τους Τομείς Πρόνοιας ΤΠΑΣ & ΤΠΥΑΠ/ΤΕΑΠΑΣΑ

Παραθέτουμε το παρακάτω κείμενο ενημέρωσης που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. (teapasa.gr).

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Δεν μπορώ να πάω στην υπηρεσία μου σήμερα λόγω ασθένειας. Τι ενέργειες κάνω;

Σε περίπτωση που για κάποιο λόγο υγείας κωλύεστε να πάτε για υπηρεσία προσέρχεστε στα ιατρεία (ώρες 08:00 έως 13:00) και αφού προμηθευτείτε το απαραίτητο εισιτήριο από το γραφείο διαχείρισης ασθενών στο ισόγειο (γρ. αρ. 8) εξετάζεστε από τον ιατρό της ανάλογης ειδικότητας.

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας ζητά να φτιάξει η ΠΟΑΣΥ με δικές της δαπάνες

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή της Ομοσπονδίας μας προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα ΞΑΝΘΟ με την οποία αιτείται την δημιουργία δύο νέων κλινών σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με δικές της δαπάνες.

Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων στο καθήκον αστυνομικών την 05/03/2016

Οι Ομοσπονδίες μας με την παρακάτω επιστολή ενημερώνουν τα Πρωτοβάθμια Σωματεία για την Ημέρα Μνήμης των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας συναδέλφων μας και μας καλεί στην συμμετοχή της τέλεσης επιμνημόσυνης δέησης που θα λάβει χωρα την 05/03/2016. 

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Αποσπάσεις στο Κιλκίς εως 29/2/2016

Αναδημοσιευουμε το παρακάτω κείμενο ενημέρωσης από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων posyfy.gr

Κρίθηκαν και οι Αστυνομικοί Υποδιευθυντές της ΕΛ.ΑΣ.

Με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, την 18 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 4 και 5 του Π.Δ.24/1997 :

Τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις οι Ταξίαρχοι της ΕΛ.ΑΣ.

Με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, τοποθετήθηκαν - μετακινήθηκαν οι Ταξίαρχοι Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων της Ελληνικής Αστυνομίας, ως ακολούθως:

Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κρίθηκαν και οι Αστυνομικοί Διευθυντές της ΕΛ.ΑΣ.

Με Προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε στην Αθήνα, την 17 Φεβρουαρίου 2016, μετά από πρόταση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις :

Κρίσεις Ταξιάρχων Ελληνικής Αστυνομίας - Δελτίο Τύπου

Παραθέτουμε το Δελτίου Τύπου που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας astynomia.gr το οποίο αφορά τις Κρίσεις των Ταξιάρχων του Σώματος.

Τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας

Παραθέτουμε το Δελτίο Τύπου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις τοποθετήσεις των Αντιστρατήγων του Σώματος.

«Τα εργασιακά δικαιώματα των αστυνομικών αποκτήθηκαν με αγώνες. Ας μην τα καταστρατηγεί η πολιτεία»

Κάνοντας αναφορά  o Πρόεδρος των αστυνομικών της Ξάνθης, Χατζηαντωνίου Πέτρος, στους συναδέλφους του που βρέθηκαν στην Κω για να μπούνε ανάμεσα στους κατοίκους που αντιδρούν στο χοτ σπότ,

H μισθοδοσία των Στελεχών των Ε.Δ και Σ.Α σε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία της ΓΓΠΣ

Τα στελέχη των Σ.Α και Ε.Δ που μισθοδοτούνται από το 2010 και μετά μέσω Ενιαίας Αρχής Πληρωμών μπορούν να δουν σε νέα ηλεκτρονική υπηρεσία μέσω TAXISnet τα στοιχεία μισθοδοσίας όπως παραδίδονται από τους κατά τόπους εκκαθαριστές στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών.

Καλή συνέχεια Στρατηγέ….

Ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., με την παρακάτω τοποθέτηση του σε γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζει την αποστρατεία του Αντιστρατήγου κ. Μιχαιρίνα.

Κρίσεις Υποστρατήγων Ελληνικής Αστυνομίας – Δελτίο Τύπου

Παραθέτουμε το Δελτίου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. που δημοσιεύθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα astynomia.gr σχετικά με τις κρίσεις των Υποστρατήγων .

Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Παράταση Χορήγησης υπολοίπου Κανονικών Αδειών

Εκδόθηκε σήμερα 15-02-2016 η υπ΄αριθ. 1647/16/312228 διαταγή από το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας η οποία στάλθηκε σε όλες τις Υπηρεσίες μέσω p.o.l.

Συνήγορος του Αστυνομικού: Ποιά έξοδα υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής των αστυνομικών καλύπτει το δημόσιο;

Παραθέτουμε το παρακάτω κειμένο - ενημέρωσης που αναρτήθηκε απο τον Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ. ε.α. κ. Νικόλαο Μπλανη στο "facebook".

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Τι είναι αυτή η ΑΝ.Α.Σ.Α. ρε παιδιά;; ..επεισόδιο Νο2

Από γνωστό μέσον κοινωνικής δικτύωσης αλιεύσαμε την παρακάτω τοποθέτηση του Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την ΑΝ.Α.Σ.Α., Bασίλη Καραλή :

Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Αραβικών Ανάσα

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 12/02/2016 σε γνωστό κατάστημα στην περιοχή της Γλυφάδας η κοπή  πρωτοχρονιάτικης πίτας των συναδέλφων – συμμαθητών των μαθημάτων αραβικών. 

«Τι είναι αυτή η ΑΝΑΣΑ ρε παιδιά;»

Από γνωστό μέσον κοινωνικής δικτύωσης αλιεύσαμε την παρακάτω τοποθέτηση του Αντιπροσώπου στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. με την ΑΝ.Α.Σ.Α., Κώστα Τσιγαρίδα :

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Προκήρυξη κατατακτηρίων εξετάσεων για την εισαγωγή στη Σχολή Αξιωματικών

Προκηρυξη για κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή καθ' υπέρβαση, μέχρι δέκα (10) αστυνομικών γενικών καθηκόντων, οι οποίοι είναι κάτοχοι πτυχίων Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι., στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2016 - 2017.

Ο αγώνας είναι πάντα διαρκής και ποτέ προεκλογικός

Ως συνδικαλιστικός συνδυασμός της Νοτιοανατολικής Αττικής (ΑΝ.Α.Σ.Α.) ενημερώνουμε τους συναδέλφους μας τα κάτωθι αναφορικά με ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής :

Τακτικές μεταθέσεις Ειδικών Φρουρών έτους 2016 - - Η διαταγή του Αρχηγείου και οι θέσεις

Αναδημοσιεύουμε από την επίσημη ιστοσελίδα του Σωματειου Ειδικών Φρουρών Αστυνομίας Αττικής.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Άμεση ανταπόκριση - Ευχαριστήρια επιστολή

Έπειτα από την επίσκεψη αντιπροσωπείας της ΑΝ.Α.Σ.Α. στις Υπηρεσίες της Κερατέας και της ανάδειξης του προβλήματος της καθολικής αδράνειας των οχημάτων του Τ.Α. Κερατέας (δείτε εδώ) φαίνεται πως υπάρχει άμεση λύση.

Συνεδρίαση Επιτροπής Αγώνα Ομοσπονδιών Σ.Α.

Παραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση που εκδόθηκε από τις Ομοσπονίες μας έπειτα από την συνεδρίαση της Επιτροπής Αγώνα.

Βάφτισαν την ΔΕΛΤΑ, ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ – Οι αστυνομικοί με τα μηχανάκια στους δρόμους της Αθήνας

Την πρώτη πιλοτική περιπολία της στη Χαριλάου Τρικούπη θα πραγματοποιήσει σήμερα η νεοσυσταθείσα ομάδα ΟΜΙΚΡΟΝ (πρώην ΔΕΛΤΑ) όπως αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Nέα Διαταγή για ενίσχυση Υπηρεσιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Ακόμη μία διαταγή που αφορά ενίσχυση Υπηρεσιών, στάλθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Νέα κατεπείγουσα διαταγή για ενίσχυση του ΤΑ Κω

Νέα διαταγή εστάλη πριν λίγο από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ σε όλες τις Υπηρεσίες της χώρας, για απόσπαση αστυνομικών στο ΤΑ Κώ, με έξοδα δημοσίου, για το χρονικό διάστημα από 14/02 έως 31/03. 

Από αύριο το βράδυ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ επιστρέφει.

Από αύριο το βράδυ, η ομάδα ΔΕΛΤΑ ανασταίνεται.

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ημερίδα με θεμα : Σωματική και ψυχική υγεία των αστυνομικών

Το Κεντρικό Ιατρείο Αθηνών της Ελληνικής Αστυνομίας αύριο Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016 διοργανώνει Πολυθεματική Ημερίδα με τίτλο : “Σωματική και ψυχική υγεία Αστυνομικών. Προβλήματα, Συνέργειες και αντιμετώπιση»

Συνάντηση Ομοσπονδιών με τον Υπουργό για τις αστυνομικές δυνάμεις στην Κω

Παραθέτουμε την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες μας, έπειτα από συνάντηση των προεδρείων με τον πολιτικό μας προϊστάμενο κ.Τόσκα σχετικά με την ανεξέλεγκτη κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Κω μεταξύ αστυνομικών και πολιτών εξ αφορμής της κατασκευής hot spots.

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Πλειοδοτεί το φιλότιμο των συναδέλφων - μειοδοτεί η πολιτεία..

Επίσκεψη στις Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κερατεας , πραγματοποιηθηκε από τον Γραμματέα Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ Χρήστο και τους Αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ με την ΑΝ.Α.Σ.Α, ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗ Γεώργιο, ΧΑΝΗ Γεώργιο, ΤΣΙΓΑΡΙΔΑ Κωνσταντίνο και το μελος της ΑΝ.Α.Σ.Α. ΣΦΟΝΔΥΛΗ Δημήτριο και διαπιστώθηκε πλειοδοσία φιλότιμου από τους συναδέλφους και μειοδοσία παροχών από πλευράς πολιτείας..

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ψήφισμα διαμαρτυρίας 05/02/2016


Παραθέτουμε το ψήφισμα διαμαρτυρίας της 05/02/2016 προς τους κυβερνώντες.

Ανοίγουν Αμυγδαλέζα και άλλα έξι Κέντρα Κράτησης Μεταναστών

Υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου και των ευρωπαίων εταίρων για λύση στο μείζον θέμα των παράτυπων μεταναστών, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει και μάλιστα με πλήρη δυναμικότητα τα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών, που είχαν δημιουργηθεί επί κυβέρνησης Σαμαρά.

Ομιλία προέδρου Π.Ο.ΑΣ.Υ. Γρηγόρη Γερακαράκου

Παραθέτουμε την ομιλία του προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρη Γερακαράκου στην πανελλαδική ένστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της 05/02/2016.

Ομοσπονδίες : ΚΩΣ, η Κερατέα του 2016

Παραθέτουμε την ανακοίνωση των Ομοσπονδιών μας, σχετικά με την διαθεση των συναδέλφων μας στην Κω και την επικινδυνότητα που ελλοχεύει η ανεξέλεγκτη κλιμάκωση της έντασης για συναδέλφους και πολίτες.

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Πρόεδρος Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Να δώσουμε τη δική μας απάντηση

Ο πρόεδρος της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Γρηγόρης Γερακαράκος, με τοποθέτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας μας (poasy.gr) προσκαλεί τους συναδέλφους μας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Παρασκευής 05/02/2016 στην πλατεία Κολοκοτρώνη στις 16:00.

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Έκτακτες μεταθέσεις συναδέλφων για νησιά

Σε όλες τις Υπηρεσίες στάλθηκε σήμερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, διαταγή που αφορά έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών και ειδικών φρουρών που περιλαμβάνονται στους πίνακες τακτικών μεταθέσεων έτους 2015 για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Σάμου - Λέσβου - Χίου -Β’ Δωδ/σου και επιθυμούν να μετατεθούν εκτάκτως  αδαπάνως για το Δημόσιο, στις προαναφερόμενες Υπηρεσίες.