ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ο εορτασμός και η επιφυλακή της 17 Νοέμβρη

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. 



Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές και έληξε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου. 

Φέτος τιμούμε και εορτάζουμε την 43η επέτειο της 17ης Νοέμβρη και όπως κάθε χρόνο η ημέρα αυτή βγάζει στους δρόμους χιλιάδες συναδέλφους μας, με σκοπό την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν προγραμματιστεί για τη μέρα αυτή. 

Για όσους υπηρετούμε στην ΕΛ.ΑΣ. η σημερινή ημέρα όσον αφορά το εργασιακό κομμάτι λογίζεται ως μία ημέρα έντονης απασχόλησης λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών και λόγω της επιφυλακής που έχουμε διατεθεί.

Τα μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α., υπενθυμίζουμε ότι ο χρόνος εργασίας κατά την επιφυλακή είναι χρόνος εργασίας, που υπολογίζεται στον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας, σύμφωνα με την παρ. 4 του αρθ. 2 του Π.Δ. 394/2001, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του αρθ. 57 του Π.Δ. 141/1991 ενώ ο εβδομαδιαίος χρόνος εργασίας των συναδέλφων μας ανάλογα και με την υπηρεσία που εκτελεί ορίζεται από το άρθρο 1 του Π.Δ. 394/2001.

Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη για τη σημερινή ημέρα και ελπίζουμε οι σημερινές εκδηλώσεις να κυλήσουν ομαλά και σε ειρηνικά πλαίσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου