ΕΙΚΟΝΕΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Τέλος οι δωρεάν μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς της Αθήνας για τους ένστολους

Με αφορμή την απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αττικής από 01/01/2015 να σταματήσουν οι ελεύθερες μετακινήσεις των συναδέλφων μας με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς οι Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής εξέδωσαν την παρακάτω ανακοίνωση - επιστολή.

Συνάντηση της Ομοσπονδίας μας με το Μετοχικό Ταμείο Στρατού

Παραθέτουμε την παρακάτω ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ, έπειτα από είσκεψη αντιπροσωπείας της στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

Νέα διαταγή ενίσχυσης των νησιών Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

Αναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνοριακών Φυλάκων (posyfy.gr) την νέα διαταγή για την ενίσχυση της ΓΕ.Π.Α.Δ.Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

"Μια ζαχαρένια συνταγή", η συνάδελφος - συγγραφέας Φωτεινή Κωνσταντοπούλου μιλάει για το δικότ ης παραμύθι

Ακόμη μία πλευρά του Έλληνα Αστυνομικού προβάλει με την συγγραφική της ικανότητα η συνάδελφος Φωτεινή Κωνσταντοπούλου η οποία έχει περιβάλλει στις σελίδες του δικού της παραμυθιου τις έννοιες της αγάπης και της αλλυλεγγύης.

Νέα διαταγή για την επικαιροποίηση στοιχείων απογραφής αστυνομικού προσωπικού

Αναδημιεύουμε το παρακάτω ενημέρωτικό κείμενο από την ιστοσελίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας eaynh.gr.

Επιτυχημένη ημερίδα από την Ένωση Ημαθίας για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο

Παραθέτουμε το Δελτίου Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ημαθίας που ακολουθεί την επιτυχημένη διεξαγωγή ημερίδων με θέμα την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Νέα παράταση για την υποβολή Πόθεν Έσχες

Με νέο έγγραφο το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλες τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το Αρχηγείο μας ενημερώνει για την νέα παράταση που δόθηκε στην προθεσμία υποβολής της Δήλωσης Περιουσιακής Κατάστασης και Οικονομικών Συμφερόντων έτους 2015 ( Πόθεν Έσχες ).

Επιστολή Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τα Αστυνομικά Φαρμακεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων με την παρακάτω επιστολή προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νικόλαο ΤΟΣΚΑ ζητά από τον πολιτικό μας προϊστάμενο να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ωστε να δημιουργηθούν και να λετουργήσουν τα Αστυνομικά Φαρμακεία.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Καλάθια γεμάτα ανθρωπιά και αγάπη

Μία αξιέπαινη πρωτοβουλία με σκοπό την ενίσχυση των ευπαθών κοινωνικών ομάδων αλλά και των προσφύγων πραγματοποιήθηκε εχθές 25/11/2015 στο κλειστό αθλητικό γυμναστήριο Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Συνεδρίαση Εκτελεστικής Γραμματείας Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Πενθήμερα – Νυχτερινά - Ασφαλιστικό - Κώδικας Μεταθέσεων κ.ά. τα θέματα συζήτησης

Έπειτα από την συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας η Ομοσπονδία μας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνοντας για τα τρέχοντα ζητήματα.

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ενδεικτικές συμβουλές για την ασφάλεια των γυναικών

Οι παρακάτω καταχωρήσεις αποτελούν ενδεικτικές συμβουλές, γενικού περιεχομένου για την ασφάλεια των γυναικών, με στόχο να αποτρέψουν ή να προλάβουν παραβατικές συμπεριφορές σε βάρος τους και να ελαχιστοποιήσουν τις ευκαιρίες να καταστούν θύματα μιας εγκληματικής πράξης.

Αστυνομικοί και βετεράνοι παίζουν μπάσκετ για το κοινωνικό παντοπωλείο και τους πρόσφυγες, Να είστε όλοι εκεί...

Στο Μαρούσι, στις 5 το απόγευμα σήμερα, στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Αγίου Θωμά, οι αστυνομικοί της Βορειοανατολικής Αττικής παραδίδουν μαθήματα κοινωνικού ευ αγωνίζεσθαι και άμιλλας, σε μια περίοδο που η κρίση αποσαρθρώνει δομές, αλλοτριώνει συνειδήσεις και αποκαθηλώνει δικαιώματα.

ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ….. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ…… ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ - «ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ»…

Με αφορμή την παρουσίαση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης, εκφράζει τους ουσιαστικούς και εύστοχους προβληματισμούς του ενόψει της επικείμενης σημαντικής αλλαγής στην δομή της ΕΛ.ΑΣ.

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Η εμπλοκή και ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας στα γήπεδα

Με αφορμή τα χθεσινά γεγονότα και τους τραυματισμόυς των συναδέλφων μας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

"Απροστάτευτος από την Πολιτεία ο αστυνομικός"

Με αφορμή το σημερινό (χθεσινό)  συλλαλητήριο των αστυνομικών στην Αθήνα, ο δικηγόρος και καθηγητής της Αστυνομικής Ακαδημίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ενημέρωση για κρατήσεις μισθοδοσίας Δεκεμβρίου

Η Ομοσπονδία μας μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, poasy.gr , εξέδωσε την παρακάτω διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την κράτηση για τα ορφανά τέκνα των συναδέλφων.

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ενημέρωση για τη μισθοδοσία Δεκεμβρίου

Με σημερινό έγγραφο η Διεύθυνση Διαχείρισης Χρηματικού του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ενημερώνει τους συναδέλφους μας για την μισθοδοσία του μήνα Δεκεμβρίου 2015.

Την έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων νυχτερινών και πενθημέρων ζητά η Ομοσπονδία

Με την παρακάτω επιστολή η Ομοσπονδία μας ζητά από τον πολιτικό προϊστάμενο της Ελληνικής Αστυνομίας να μας γνωρίσει την πορεία της υπουργικής απόφασης που αφορά την ημερομηνία καταβολής των δεδουλευμένων νυχτερινών και πενθημέρων. 

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Ο εορτασμός και η επιφυλακή της 17 Νοέμβρη

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. 

Σερί επιτυχιών η Ελληνική Αστυνομία στο πρωτάθλημα Ενόπλων στην πυγμαχία !

Η ομάδα πυγμαχίας της Ελληνικής Αστυνομίας κυριάρχησε για μια ακόμη χρονιά στο πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Λειβαδιάς, 13-15 Νοεμβρίου.

Πώς θα διαμορφωθεί το νέο μισθολόγιο – Όλες οι αλλαγές

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου στο Δημόσιο, το οποίο  θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο, επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων.

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Αλληλεγγύη – Συμπαράσταση της Ομοσπονδίας στο δοκιμαζόμενο Γαλλικό λαό

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη εξέφρασε  η Ομοσπονδία μας, με έγγραφό της, στον δοκιμασμένο Γαλλικό λαό. Παραθέτουμε παρακάτω την επιστολή της προς την Γαλλική Πρεσβεία:

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Τα αναπάντητα ερωτήματα της αναδιάρθωσης, του νέου μισθολογίου και του ασφαλιστικού....του Λάζαρου Μαχαιρίδη

Πώς να νιώθει άραγε, ο Έλληνας Αστυνομικός, στο άκουσμα μιας νέας αναδιάρθρωσης, όταν οι προηγούμενες είχαν τα γνωστά αποτελέσματα, που οδήγησαν την υπηρεσιακή του καθημερινότητα και όχι μόνο, στο να δυσχεραίνει αντί να καλυτερεύει;

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Το Δελτίο Τύπου και το Ψήφισμα της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Ε.Α.Υ.Κέρκυρας

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας έπειτα από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγατοποιήθηκε την 11/11/2015 εξέδωσε το παρακάτω Δελτίου Τυπου και Ψήφισμα. 

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. για τα πενθήμερα - νυχτερινά των τελευταίων μηνών του έτους

Ενημερωτική ανακοίνωση εξέδωσε σημερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφορικά με τα πενθήμερα και τα νυχτερινά των τελευταίων μηνός τους τρέχοντος έους, 2015.

Ανακοίνωση Π.Ο.ΑΣ.Υ. : Tην 16-11-2015 η καταβολή του εκλογικού επιδόματος

Η Ομοσπονδία μας με την παρακάτω ανακοίνωση ενημερώνει τους συναδέλφους για την ημερομηνία καταβολής του εκλογικού επιδόματος.

Οι εργασίες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας ολοκληρώθηκαν.. : Σαφέστατο συμπέρασμα «Λαός και Αστυνομία η δύναμη είναι μια...»

Αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κέρκυρας παρεβρέθηκε στην Γενική Συνέλευση του παραπάνω Σωματείου και ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ και επικεφαλής της ΑΝΑΣΑ εκφράζει το σαφές συμπέρασμα της συνέλευσης «Λαός και Αστυνομία η δύναμη είναι μια...» 

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Καταβολή δεδουλευμένων νυχτερινών – πενθημέρων προηγουμένων μηνών

Με έγγραφο της η Ομοσπονδία ζητά απαντήσεις σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μας από την νυχτερινή απασχόληση και την εργασία μας πέραν του πενθημέρου. Σας παραθέτουμε παρακάτω το αίτημα:

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Π.Ο.ΑΣ.Υ: Σύσταση Επιτροπής Αγώνα για τον συντονισμό των Ομοσπονδιών μας

Η Ομοσπονδία δηλώνει  παρούσα, με συμμετοχή αντιπροσώπων των προεδρειών της, στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ που θα γίνει την Πέμπτη 12/11/15, με κυρίαρχο αίτημα «όχι στην κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης-κατάργηση των μνημονίων». Σας παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση:

Ξεκίνησε η χορήγηση του οικονομικού βοηθήματος σε καρκινοπαθείς και αναξιοπαθούντες συναδέλφους

H ιστοσελίδα bloko.gr  στις 3 Νοεμβρίου, δημοσιοποίησε ρεπορτάζ με τίτλο "Αφήνουν δίχως οικονομικό βοήθημα καρκινοπαθείς και αναξιοπαθούντες αστυνομικούς" και στο οποίο μεταξύ άλλων σημειώνε τα εξής:

ΠΟΣΥΦΥ: Ένστολοι και πολίτες συνεισφέρουμε στην ανθρωπιά

Είναι ανάγκη να αποδείξουμε, ακόμη και εμείς που βρισκόμαστε, στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των συνόρων, στη διαχείριση των προσφυγικών ροών και στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πως δεν είμαστε απέναντι από αυτά τα παιδιά αλλά βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά, αυτή της ανθρωπιάς. 

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

O νέος Κώδικας Μεταθέσεων σαν το γεφύρι της Άρτας

Με αφορμή την είδηση της δημιουργίας νέας επιτροπής αξιολόγησης του Κώδικα Μεταθέσεων των συναδέλφων μας (θυμηθείτε εδω), ο Αντιπρόσωπος στην Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλος της ΑΝ.Α.Σ.Α., Γιώργος Μπαρμπαλέξης, εκφράζει ενστάσεις και απορίες σχετικά με αυτήν την πρωτοβουλία.

Συνάδελφος ο νικητής του σημερινού Μαραθωνίου της Αθήνας - Έχει ξανακερδίσει ακόμα 2 φορές

Ο Χριστόφορος Μερούσης ήταν για τρίτη φορά στην καριέρα του, ο μεγάλος νικητής στον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας με χρόνο 2.21:22.

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Αναδιάρθρωση με επιστημονικά – γεωπολιτικά κριτήρια - Την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015 Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κέρκυρας με το παρακάτω Δελτίο Τύπου τοποθετείται και ενημερώνει τους συναδέλφους σχετικά με την προωθούμενη αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Υπηρεσιών που έχει δει το φως της δημοσιότητας. 

Ώρα εξετάσεων - Καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες συναδέλφους

Από αύριο ξεκινάει ένα τριήμερο το οποίο πολλοί συνάδελφοι μας περίμεναν με πολύ αγωνία καθώς οι επιδόσεις τους στις εξετάσεις για την προαγωγή στον βαθμό του Αρχιφύλακα μπορεί να τους αλλάξει την υπηρεσιακή τους σταδιοδρομία.

Π.Ο.ΑΣ.Υ : Ζητάμε την άμεση καταβολή όλων των πενθημέρων

Η Ομοσποδία μας με την παρακάτω επιστολή προς τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο ΧΟΥΛΙΑΡΑΚΗ ζητα την άμεση καταβολή όλων των πενθημέρων με την μισθοδοσία του τρέχοντος μήνα.

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Διάγουμε μέχρι τα τώρα μόνο λιτό βίο ……παρακάτω δεν πηγαίνει !!!!!!!! ... του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ενδεχομένως η πολιτεία να μην έχει αντιληφθει ακόμα, ότι εκτός από Αστυνομικοί, είμαστε γονείς, ίσως κάποιοι από εμάς  τέκνα άπορων οικογενειών, που χρήζουν την βοήθεια μας  και κυρίως πάνω από όλα εργαζόμενοι και Άνθρωποι με βιοτικές και καθημερινές ανάγκες.

Π.Ο.ΑΣ.Υ: "Τίποτε και κανείς πάνω από το αγαθό της ασφάλειας"

Σε αυστηρή ανακοίνωση προέβη η Ομοσπονδία μας μετά το πέρας των εργασιών γενικού και διοικητικού συμβουλίου, που έλαβαν χώρα την 4 και 5 Νοεμβρίου. Σας παραθέτουμε παρακάτω την ανακοίνωση:

Ενημέρωση για τα φετινά πενθήμερα και νυχτερινά από τον Κλαδάρχη της οικονομοτεχνικής υποστήριξης

Αναδημοσιευουμε το παρακάτω άρθρο της ιστοσελίδας bloko.gr το οποίο τιτλοφορείται από τον συντάκτη "Τέρμα τα δίφραγκα για πενθήμερα και νυχτερινά, Έρχονται μαύρα Χριστούγεννα".

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Bρετανική έρευνα : Το αλκοόλ είναι το πιο επικίνδυνο ναρκωτικό

Μία πρόσφατη βρετανική έρευνα της κοινής γνώμης με το ερώτημα ποιο είναι το πιο επικίνδυνο και το λιγότερο επικίνδυνο ναρκωτικό, έδειξε ότι το αλκοόλ είναι το πιο ακίνδυνο ναρκωτικό και η ηρωίνη θεωρείται ότι είναι το πιο επικίνδυνο.

Θα πάρουν αποφάσεις για εμάς χωρίς εμάς; .... του Λάζαρου Μαχαιρίδη

Με αφορμή τη διαφαινόμενη κατάργηση χρονοεπιδόματος και βαθμολιγικών ωριμάνσεων, ο συνδικαλιστής Θεσσαλονίκης Λάζαρος Μαχαιρίδης αποφαίνεται:

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Δυσαρέσκεια των συναδέλφων μας για το "απαγορευτικό" χρήσης τουαλέτας της Βουλής

Δυσαρέσκεια έχει προκαλέσει στους αστυνομικούς, η απόφαση να μην επιτραπεί σε συναδέλφους τους των ΜΑΤ, η είσοδος στο κοινοβούλιο, ώστε να κάνουν χρήση της τουαλέτας, με το αιτιολογικό ότι έφεραν τον ατομικό τους οπλισμό.

Επίδειξη Ε.Κ.Α.Μ. - Ελεύθερος σκοπευτής πυροβολεί από απόσταση 100 μ.

Αναδημoσίευση βίντεο που αναρτήθηκε στις 30 Οκτωβρίου στο yοutube από την ΣΚΑΥ Θεσσαλονίκης, με τον ακόλουθο προσδιοριστικό σχολιασμό.

Είκοσι χρόνια κλείνει η υπηρεσία των «ιπτάμενων» αστυνομικών

Τα 20 χρόνια της γιορτάζει η Υπηρεσία Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει αύριο, Τετάρτη. 

Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

11 βασικοί κανόνες ασφαλειας που πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι όπλων

Παραθέτουμε το παρακάτω ιδαίτερα ενδιαφέρον δημοσίευμα σχετικά με τους έντεκα βασικούς κανόνες ασφαλειας που πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι όπλων.

Η Π.Ο.ΑΣ.Υ. εγκαινιάζει νέους τρόπους επικοινωνίας

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή - ενημέρωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων σχετικά με τον νέο τρόπο επικοινωνίας μεσω της γνωστής εφαρμογής skype.