ΕΙΚΟΝΕΣ

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Στον Εισαγγελέα Αθηνών για το ζήτημα κατασπατάλησης δύναμης απευθύνθηκε ο Χρήστος Συνδρεβέλης

Ο Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μελος της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης, έπειτα από συνάντησή του με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. Ζαγοραίο Ηλία με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης για την φύλαξη κατασχεμένων μηχανημάτων έργων στην περιοχή του Μαρκοπούλου Αττικής δημοσίευσε το παρακάτω κείμενο στην προσωπική του σελίδα σε γνωστό μεσο κοινωνικής δικτύωσης.


«ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΜΕ ΠΟΤΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ……ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΘΕΣΕΙ»
….Η ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΡΓΩΝ…..

ΣΤΑΤΙΚΗ ΦΥΛΑΞΗ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ..

ΚΟΣΤΟΣ :3720 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ 8ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ…. 

……ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ……..

Την ώρα που o Οργανισμός της ΕΛ.ΑΣ προσπαθεί μέσω των συγχωνεύσεων Αστυνομικών Υπηρεσιών, να εξοικονομήσει δυνάμεις σε έμψυχο δυναμικό, αυτές καθημερινά κατακρεουργούνται στο βωμό των πάρεργων, που την έχουν «κατακλύσει», σε βάρος της προσφοράς ποιοτικής αστυνόμευσης στον πολίτη και βεβαίως, σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού, που αγκομαχά από τον «άτσαλο» προγραμματισμό του ωραρίου εργασίας του.

Με πρόχειρους υπολογισμούς μέχρι και σήμερα έχουν απαιτηθεί 1240 ημέρες, για στατική φύλαξη κατασχεμένων μηχανημάτων έργων (συνεπεία σχηματισθείσας δικογραφίας) σε περιοχή του Μαρκοπούλου Αττικής, συνεχόμενα και αδιάλειπτα (έναρξη φύλαξης από 3/7/2012) ήτοι 3720 8ωρα, που καλύφθηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Μαρκοπούλου, αλλά και των όμορων Αστυνομικών Τμημάτων..

Σχεδόν 4000 Αστυνομικοί, αυτά τα 3χρονια και 6μηνες, θα μπορούσαν να αστυνομεύσουν καλύτερα την περιοχή, θα πρόσφεραν ποιοτική υπηρεσία στον πολίτη, θα ενεργούσαν καθημερινή εποχουμένη περιπολία, αλλά και βεβαίως θα κάλυπταν σημαντικό μέρος των Υπηρεσιακών «κενών» με συνέπεια , την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας, που θα είχε ως άμεσο αποτέλεσμα, τον ομαλό και ανθρώπινο προγραμματισμό, του ωραρίου εργασίας των συναδέλφων μας.

Αντ’ αυτού όμως δυστυχώς οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής αλώθηκαν και αναλώθηκαν σε καθήκοντα αλλότρια της αποστολής τους αποροφούμενες από την τεράστια χοάνη των πάρεργων που κατακλύζει τον οργανισμό μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, στα πλαίσια των καθηκόντων μου, που απορρέουν από τις υποχρεώσεις μου, ως αιρετού εκπροσώπου των συναδέλφων μου, μετέβηκα σήμερα και πρωινές ώρες στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Εισαγγελέα κ.κ. ΖΑΓΟΡΑΙΟ ΗΛΙΑ προκειμένου, να τον ενημερώσω σχετικά με την δημιουργηθείσα κατάσταση, από την ανάθεση φύλαξης στην ΕΛ.ΑΣ των κατασχεμένων μηχανημάτων έργων συγκεκριμένης ιδιωτικής επιχείρησης, που εδρεύει στο Μαρκόπουλο – Αττικής, αιτούμενος παράλληλα την ανάληψη πρωτοβουλιών, για την επίσπευση των διαδικασιών και αποδέσμευση των αστυνομικών δυνάμεων…..

Ομολογουμένως η ανταπόκριση του κ.κ. Εισαγγελέα ΖΑΓΟΡΑΙΟΥ Ηλία, ήταν άμεση προκειμένου διευθετηθεί μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας το παραπάνω ζήτημα, που αποτελεί πληγή για τα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής Αττικής, που έχουν εξαντλήσει κάθε απόθεμα δύναμης τους.

Με εκτίμηση,


ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν/Α ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΑΝ.Α.Σ.Α








Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου