ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Αναθέστε και σε άλλους αρμοδιότητες… Δεν τυγχάνουμε «μη πεπερασμένο» Σώμα…του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ο γραμματέας δημοσίων σχέσεων της Π.Ο.ΑΣ.Υ., Χρήστος Συνδρεβέλης, καυτηριάζει την δημιουργηθείσα κατάσταση στο Κορωπί με τις στατικές φυλάξεις οι οποίες δημιουργούν εκπτώσεις στην αστυνόμευση του πολίτη.



Τα πάρεργα της ΕΛ.ΑΣ ….το τροχοπέδη της Αστυνόμευσης….

Τι και αν διαχρονικό αίτημα του συνδικαλιστικού μας κινήματος, ήταν η απαλλαγή μας ,από τα πάρεργα που κατακλύζουν τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ ,τι και αν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα διαπίστωναν, το δίκαιο του αιτήματος μας και υπερθεμάτιζαν επάνω σ' αυτό … Δυστυχώς μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει επιτευχτεί.

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα όλες οι κυβερνήσεις, που διακυβέρνησαν τούτο το τόπο δεν κατόρθωσαν να απαλλάξουν τον Έλληνα Αστυνομικό, από αλλότρια προς την αποστολή του καθήκοντα και λειτουργώντας με την θεωρεία «του Αστυφύλακα-του παιδιού για όλες τις δουλειές» κάλυπταν όλα τα κενά του ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την συνδρομή του σε πάσης φύσεως καθήκοντα και βεβαίως αργότερα μπορεί και να διαπίστωναν κενά αστυνόμευσης ή και υπερπληθωρα αστυνομικών υπάλληλων στο Ελληνικό κράτος.

Η πραγματικότητα όμως, είναι ότι είμαστε «ελάχιστοι» σε σχέση με την γκάμα των αρμοδιοτήτων που έχουμε επωμιστεί..

Και πως κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί το αντίθετο … όταν τα παραδείγματα «βοούν»…

Όταν μια μικρή σε έμψυχο δυναμικό Αστυνομική Διεύθυνση, όπως αυτή της Νοτιοανατολικής Αττικής,  με μεγάλη εδαφική αρμοδιότητα, έχει «εξαναγκαστεί» να διαθέτει δυνάμεις στατικές, για φύλαξη τοξικών αποβλήτων κάνοντας αναγκαστικά «εκπτώσεις» στην Αστυνόμευση. Όταν  συνάδελφοι (πλέον των -130- μέχρι τα τώρα) πολλοί εξ αυτών και ανακριτικοί υπάλληλοι, αντί να αντιμετωπίσουν το έγκλημα και την εξιχνίαση του,  και να προσφέρουν, τις υπηρεσίες τους  στον πολίτη, έχουν εγκλωβιστεί σε στατικές φυλαξεις, στα αμπελοχώραφα του Κορωπίου-Αττικης, σε φυλαξεις  τοξικών απορριμμάτων και βεβαίως όχι με ευθύνη της Διοίκησης του Οργανισμού, αλλά του νομοθέτη, που επέρριψε στην καμπούρα μας και αυτό το καθήκον. 

Προς τους νομοθέτες λοιπόν η παραίνεση..

ΕΠΙΤΡΕΨΑΤΕ ΜΑΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΜΑΣ…. ΑΝΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ…. ΔΕΝ ΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ «ΜΗ ΠΕΠΕΡΑΣΜΕΝΟ» ΣΩΜΑ..




ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Γραμματέας Δημοσίων Σχέσεων Π.Ο.ΑΣ.Υ
ΜΕΛΟΣ  Δ.Σ  Ε.Α.Υ.Ν/Α.
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου