ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Ένας τροχονόμος για 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα - Ανοιχτή Επιστολή προς Γ.Α.Δ.Α., του Χρήστου Συνδρεβέλη

Ο επικεφαλής της ΑΝ.Α.Σ.Α., Χρήστος Συνδρεβέλης με την παρακάτω του ανοιχτή επιστολή προς τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής προβάλει το πρόβλημα της υποστελέχωσης των Τμημάτων Τροχαίας και ζητά την ενίσχυση των συγκεκριμένων υπηρεσιών.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 07/03/2015

ΠΡΟΣ : Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής
ΚΟΙΝ : Διευθυντή Τροχαίας Αττικής
             Π.Ο.ΑΣ.Υ
             Ένωση Αστυνομικών Υπάλληλων Ν/Α Αττικής

ΘΕΜΑ: «Υποστελέχωση Αστυνομικών Τμημάτων Τροχαίας»
Κύριε Γενικέ,
Όπως καλώς γνωρίζετε ένας σημαντικός τομέας ευθύνης της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει σχέση και με την τροχαία κίνηση και ειδικότερα, με την λήψη των αναγκαίων μέτρων τόσο σε προληπτικό, όσο και σε κατασταλτικό επίπεδο, για την ασφαλή κίνηση όλων των τροχοφόρων καθώς και των πεζών.
Τον παραπάνω τομέα ευθύνης, έχουν επωμιστεί, οι υπηρεσίες τροχαίας της Ελληνικής Αστυνομίας.
Δυστυχώς, όμως από τον κανόνα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών σε επίπεδο αστυνομικού τμήματος, δεν μπόρεσαν να «ξεφύγουν», ούτε τα Τμήματα Τροχαίας.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω, ότι από την πρόσφατη επίσκεψη μας (με την συνδικαλιστική μας ιδιότητα) στο τμήμα Τροχαίας Κερατέας, διαπιστώσαμε ότι αν και καταβάλλεται άοκνη και φιλότιμη προσπάθεια από την Διοίκηση και το Αστυνομικό προσωπικό, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, οι ελλείψεις σε υπάρχουσα και παρούσα δύναμη δεν θα επιτρέψουν, να επικοινωνήσουν το παραγόμενο έργο τους στις τοπικές κοινωνίες.
Κύριε γενικέ,
Η συνολική έκταση των Δήμων Θορικού, Μαρκοπούλου και Σαρωνικού που εμπίπτει στην τοπική αρμοδιότητα της Τροχαίας Κερατέας ανέρχεται σε 392,1 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ο δε πληθυσμός σύμφωνα με την τελευταία απογραφή σε 71,462 μόνιμους κατοίκους. Με πρόχειρους υπολογισμούς αντιστοιχεί δηλαδή σύμφωνα με την υπάρχουσα δύναμη, ένας τροχονόμος ανά 20 τετραγωνικά χλμ περίπου, καθώς και ένας για 3500 κατοίκους.
Όπως γίνεται αντιληπτό, η παραπάνω δυσαναλογία, δεν θα επιτρέψει αφ’ ενός, να αναδείξουμε το έργο μας, στο τομέα της «προσφοράς στον πολίτη», αφ’ ετέρου θα καταπονήσει πέραν του μέτρου το υπάρχων Αστυνομικό προσωπικό.
Κύριε γενικέ,
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και στο μέτρο του δυνατού, παρακαλώ όπως προβείτε στις επιβαλλόμενες από πλευρά σας ενέργειες, για την επαρκή στελέχωση της παραπάνω Υπηρεσίας.

Με εκτίμηση,
ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ
Μέλος Δ.Σ. Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής
Μέλος ΑΝ.Α.Σ.Α.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου