ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Ποιος φταίει κύριοι βουλευτές, του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Ακούμε δεξιά και αριστερά για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικονομία. Για τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, για τα «σκληρά» μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση για να μην χρεοκοπήσουμε κλπ, κλπ.

Τι μας έμεινε από το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ;;;

Το 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της της ΠΟΑΣΥ που έγινε στην Αθήνα κατά το τριήμερο 25-26-27/11/2014 είναι πλέον παρελθόν.

Ζήτημα πρώτης προτεραιότητας η αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων - Η Ομιλία του Χρήστου Συνδρεβέλη στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ

Παραθέτουμε την ομιλία – τοποθέτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.) στο 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. που έλαβε χώρα κατά το τριήμερο 25-26-27/11/2014 στην Αθήνα.   

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Καταδικάζουμε κάθε μορφής βία από όπου και αν προέρχεται

Τα μέλη της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.) καταδικάζουμε κάθε μορφής βία από όπου και αν προέρχεται και ειδικότερα όταν έχει στόχο συναδέλφους μας που αγωνίζονται και παραμένουν θεματοφύλακες της δημοκρατίας και της νομιμότητας της χώρας. 

Η ΑΝ.Α.Σ.Α. συγχαίρει τους συναδέλφους για την προαγωγή τους στον βαθμό του Αρχιφύλακα

Στάλθηκε στις Αστυνομικές Υπηρεσίες μέσω police on line το σχετικό σήμα το οποίο καθορίζει τα 151 μόρια ως τον απαιτούμενο αριθμό μορίων που έπρεπε να συλλέξουν οι συνάδελφοι μας για να προαχθούν στον βαθμό του Αρχιφύλακα.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Ναι» στην ίδρυση αστυνομικού τμήματος για τις φυλακές Δομοκού

«Ναι» στην ίδρυση ειδικού Αστυνομικού τμήματος το οποίο θα έχει την ευθύνη της εξωτερικής και περιμετρικής φρούρησης των φυλακών ασφαλείας Δομοκού όπου θα μεταφερθούν όλοι οι βαρυποινίτες της χώρας, είπε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

«Ο Ηλίας του 16ου» βρίσκεται αφ ενός μες στις καρδιές μας,αφ ετέρου απέχει σε επίπεδο παιδείας παρασάγγας από εμάς, του Χρήστου Συνδρεβέλη

Kατα την διάρκεια των εργασιών του 24ου Πανελλαδικού συνεδρίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ (το οποίο συνεχίζεται και αύριο 27/11/2014) τέθηκαν προς συζήτηση ιδιαιτέρως σοβαρά ζητήματα, που θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας, με κορυφαίο την λήψη απόφασης για μετατροπή η όχι των επικουρικών τομέων κ πρόνοιας του ΤΕΑΠΑΣΑ σε Ν.Π.Ι.Δ….

24ο Συνέδριο Π.Ο.ΑΣ.Υ.: Ακόμη δεν πήραμε απαντήσεις για το ασφαλιστικό μας


Σήμερα, την πρώτη ημέρα του συνεδρίου μας, την τίμησε ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την παρουσία του.

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση: Μετονομασία Σχολής Αστυφυλάκων σε Σχολή Υπαξιωματικών ΕΛ.ΑΣ., με τριετή φοίτηση..

Προώθηση νομοθετήματος για τη μετονομασία της Σχολής Αστυφυλάκων σε Σχολή Υπαξιωματικών ΕΛ.ΑΣ, με τριετή φοίτηση και εξέλιξη βαθμολογική παρόμοια με των υπολοίπων παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών

Εξαρθρώθηκε, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, αποτελούμενη από έναν Έλληνα και έναν υπήκοο Αλβανίας, ηλικίας 25 και 29 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακίνηση ναρκωτικών. 

Πρωταθλήτρια Βαλκανίων στέφθηκε η ομάδα καράτε της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο 8ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Καράτε Αστυνομικών που πραγματοποιήθηκε στο Πράβετς της Βουλγαρίας, οι αστυνομικοί καρατέκα κατάφεραν και πήραν την πρώτη θέση στο ομαδικό κούμιτε ανδρών κατακτώντας συνολικά οκτώ μετάλλια, πέντε χρυσά, δυο αργυρά και ένα χάλκινο.

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

ΑΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ « ΝΕΟΥΣ» ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ…… του Χρήστου ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗ


Το επικείμενο πανελλαδικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΣ.Υ βρίσκεται προ των ‘’πυλών’’. Οι σύνεδροι, εκλεγμένοι συνάδελφοι μας, από κάθε γωνία της χώρας, θα δώσουν το παρών, προκειμένου αναδείξουν ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο μας, θα διαπιστώσουν καταστάσεις, θα προτείνουν λύσεις και εν τέλει θα δώσουν τη συναίνεση τους ή όχι, για την συνέχιση του αγώνα και των διεκδικήσεων εκπροσωπούμενοι από την παρούσα διοίκηση της Ομοσπονδίας.

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Παρουσίαση Συγγραφικού Έργου: «Δεσμοί Ελλήνων και Ρώσων στα νησιά του Ιονίου» .

Οι συνάδελφοί μας, με διάφορες δραστηριότητές τους αποδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πόσο χαρισματικοί και δημιουργικοί μπορούν να γίνουν τόσο εντός όσο και εκτός του Σώματος.

Γιατί είναι αυξημένος ο φόρος εισοδήματος στους ένστολους, του Ηλία Νατσιούλα

Για να μην μακρηγορήσω στην ανάλυση θα το κάνω με ένα παράδειγμα . Δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες πως και επί ποιου ποσού υπολογίζεται ο φόρος, αλλά πάμε με πρακτικό παράδειγμα. Έστω αν κάθε μήνα ο φόρος υπολογίζεται σε ένα εισόδημα 1000€, τότε θα είχες κράτηση υπέρ Φόρου 45€ το μήνα.

Κατά του ΕΤΕΑ οι Πυροσβέστες, προτιμούν επαγγελματικό ταμείο

Κατά της ένταξης στο ΕΤΕΑ τάσσεται ανοιχτά η Ομοσπονδία Πυροσβεστών και προκρίνουν την δημιουργία επαγγελματικού ταμείου, εξηγώντας τους λόγους στην ανακοίνωσή τους:

Επιταχύνεται η υπογραφή νέας σύμβασης για ασυρμάτους της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα... μπινελίκια

Επιταχύνουν τις συζητήσεις για την υπογραφή σύμβασης με εταιρία επικοινωνιών τα ...μπινελίκια που εισέβαλε στους ασυρμάτους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Παρεμβολή αγνώστου με υβρεολόγιο στo αναλογικο συστημα επικοινωνιας της ΕΛ.ΑΣ.

Πρωτοφανές περιστατικό με παρεμβολή «υβρεολόγιου» στο νέο αναλογικό σύστημα επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ. σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης. Άγνωστος που φέρεται να απέκτησε πρόσβαση στις συχνότητες της ομάδας ΔΙΑΣ άρχισε να καθυβρίζει όλους τους αστυνομικούς.

Η ομάδα ΔΙΑΣ "γερνάει" και δεν αναπλάθεται

Από πρόωρη γήρανση κινδυνεύει να χτυπηθεί η Ομάδα ΔΙΑΣ.

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Συνάντηση μελών της ΑΝ.Α.Σ.Α. με τον πρόεδρο και ιδρυτή του κόμματος «ΤΕΛΕΙΑ», κ. Απόστολο Γκλέτσο.

Αντιπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), εκλεγμένοι με τον συνδικαλιστικό συνδυασμό ΑΝ.Α.Σ.Α., πραγματοποίησαν συνάντηση με τον πρόεδρο και ιδρυτή του κόμματος «ΤΕΛΕΙΑ», κ. Απόστολο Γκλέτσο.

Στις 27 Νοεμβρίου "κληρώνει" τα αναδρομικά για τους ένστολους, στις 22 Δεκεμβρίου για τους συνταξιούχους

Μαζί με τον αναπροσαρμοσμένο μισθό του Δεκεμβρίου, στις 27 Νοεμβρίου, θα λάβουν τα αναδρομικά Ιουλίου - Νοεμβρίου 2014 οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα Σώματα Ασφαλείας ενώ οι συνταξιούχοι θα λάβουν τα αναδρομικά  του εξαμήνου Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2014 στις 22 Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Ιανουαρίου.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Επιτρέπεται το σεξ στις ελληνικές φυλακές, σύμφωνα με τον νέο σωφρονιστικό κώδικα

Τη δυνατότητα στους κρατούμενους να συνευρίσκονται ερωτικά εντός των φυλακών δίνει ο νέος σωφρονιστικός κώδικας που θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Το Α.Τ. και το Τ.Α. Ακροπόλεως επαναλειτουργούν και παρέχουν από σήμερα τις υπηρεσίες τους στους πολίτες

Παραθέτουμε το παρακάτω Δελτίο Τυπου που δημοσιευτηκε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της ΕΛ.ΑΣ. ( astynomia.gr ) το οποίο προαναγγέλει την επαναλειτουργία του Α.Τ. και του Τ.Α. Ακροπόλεως που συστεγάζονται στους ανακαινισμένους χωρους του κτιρίου επί της οδού Λεωχάρους 4, στο κέντρο της Αθήνας.

Έως και 30 φορές περισσότερο, κινδυνεύουν από παθήσεις καρδιάς οι Αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί κινδυνεύουν έως και 30 φορές περισσότερο από ξαφνικό θάνατο λόγω καρδιάς εν ώρα υπηρεσίας, όταν εμπλέκονται σε καταδιώξεις υπόπτων και συμπλοκές, όπως επισημαίνει πρόσφατη ελληνοαμερικανική έρευνα.

ΕΛ.ΑΣ - Κοινωνία- Δημοκρατία, του εγκληματολόγου Δρ. Κωνσταντίνου Δούβλη

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό της επετείου των γεγονότων του Πολυτεχνείου, αξίζει να αναφερθούμε στην αλλαγή των κοινωνικών θεσμών και κυρίως στον εκδημοκρατισμό της Αστυνομίας. 

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Γιατί αν όχι τώρα, πότε; Κι αν όχι εσύ, ποιος; του Αντώνη Ζαχαριουδάκη

Το 24ο Πανελλαδικό Συνέδριο της ΠΟΑΣΥ είναι προ των πυλών. Για ακόμα μια χρονιά θα αποτιμήσουμε τα πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε, θα αναφερθούμε σε ποία προβλήματα εξακολουθούν να μας απασχολούν, θα συζητήσουμε τις λύσεις που προκρίνουμε για την αντιμετώπισή τους, μα κυρίως θα πρέπει να μας απασχολήσουν τα επόμενα βήματα της Ομοσπονδίας μας.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

17 Νοέμβρη ... ημέρα μνήμης και .... επιφυλακής …

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική διαδήλωση λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές και έληξε το πρωί της 17ης Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου. 

Δώστε λύση στην κατάφωρη αδικία του ασφαλιστικού για τους καταταγέντες του 1990 - 1995

Δεκαεννέα συνάδελφοι μας με την παρακάτω ανοιχτή επιστολή στον Υπ. Δημόσιας Τάξης ζητούν να αποκατασταθεί μια κατάφωρη αδικία που αφορά τους τους καταταγέντες συναδέφους μας τα έτη από 1990 έως 1995.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Η Ταχύτητα Σκοτώνει. Ας σχεδιάσουμε ένα μέλλον χωρίς αυτήν.

Με αυτό το σύνθημα - προτροπή υποδέχονται κινήσεις πολιτών σε όλο τον κόσμο την αυριανή παγκόσμια μέρα μνήμης τροχαίων δυστυχημάτων. Στο στόχαστρο, η ταχύτητα.

Kίνητρα για πρόωρη συνταξιοδότηση για ενστόλους - δημοσίους υπαλλήλους

Νομοσχέδιο - σκούπα φέρνει αλλαγές στο συνταξιοδοτικό καθεστώς στρατιωτικών, Σωμάτων Ασφαλείας και δημοσίων υπαλλήλων, ανοίγοντάς τους την πόρτα της συνταξιοδότησης.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Η θεατρική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. κατεβαίνει στη Νοτιοανατολική Αττική.

Οι συνάδελφοι μας έχουν αποδείξει πολλές φορές ότι εκτός από τα  υπηρεσιακά τους καθήκοντα μπορούν να εκτελέσουν με την ίδια ευχέρεια και επιτυχία πολλές δραστηριότητες που δεν έχουν άμεση σχέση με το επάγγελμά μας αλλά αναδεικνύουν το καλλιτεχνικό πρόσωπο της Υπηρεσίας μας.

Ολες οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό των ενστόλων

Σειρά ευνοϊκότερων από τα ισχύοντα διατάξεων περνάει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στο πλαίσιο συνταξιοδότησης των ενστόλων αλλά και κατηγοριών πολιτικών υπαλλήλων του Δημοσίου.

Ανακοίνωση των Ομοσπονδιών για τη μερική αποκατάσταση οικονομικών αδικιών


Αθήνα, 14 Νοεμβρίου 2014
Αρ. Πρωτ.: 500/7/35κα

Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014

Kαταγγελία Δικαστικών Ενώσεων περί μη σεβασμού των δικαστικών αποφάσεων εκ μέρους της κυβέρνησης - Tροπολογία σε Σχέδιο Νόμου του Υπ. Δικαιοσύνης

Οι Δικαστικές Ενώσεις  με το παρακάτω κοινό Δελτίο Τύπου εξαπολύουν επίθεση στην κυβέρνηση για μη εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που αφορούν στα αναδρομικά και τις αποδοχές δικαστικών αλλά και των υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α.

Διευκρινίσεις για την μερική αποκατάσταση των μισθών μας έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών

Διευκρινίσεις σχετικά με την αδυναμία της κυβέρνησης για την πλήρη καταβολή των αναδρομικών σε ένστολους και δικαστικούς, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας στην Βουλή.

Ο αρχηγός αθέτησε την "υπόσχεση" του, του Δημήτρη Καραγιαννόπουλου

Στις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου 2014 στην Αθήνα ο κ. Αρχηγός, ανακοίνωσε ότι θα εκδοθεί λίαν προσεχώς σχετική διαταγή για την υποχρεωτική εφαρμογή του Π.Δ. 173/2013 για την έκδοση υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, καθιστώντας υπεύθυνους τους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Νομοθετική ρύθμιση άρσης οικονομικών αδικιών ύστερα από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε.

Παραθέτουμε την παρακάτω επιστολή των Ομοσπονδιών μας σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση άρσης οικονομικών αδικιών ύστερα από τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε. σύμφωνα με την οποία ο αγώνας για την πλήρη και ουσιαστική δικαίωση θα συνεχιστεί ακόμη πιο δυναμικά.

Ποιον, με ποιον και για ποιον πολεμάμε

Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κέιμενο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) το οποίο αφορά το επικείμενο συνέδρειο της Ομοσπονδίας μας. 

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Υπολογίστε το πόσό επιστροφής μετά την τροπολογία του Υπ.Οικ.

Μετά και την επίσημη δημοσιοποίηση της τροπολογίας που κατατέθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών σε σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή και αφορά την κατά 50% αποκατάσταση μισθολογικών αποδοχών των συναδέλφων μας που υπηρετούν στα Σ.Α. και τις Ε.Δ., πλέον μπορούν να υπολογιστούν τα ακριβή ποσά που πρόκειται να δοθούν, καθώς και τα όσα υπολείπονται για περαιτέρω διεκδίκηση (ατομικές αγωγές) .

Άμεσες ενέργειες για την απόφαση του ΣτΕ - Νομική ανάλυση δικαστών

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την μαγνητοσκοπημένη συζήτηση που έλαβε χώρα την 31/10/2014 στην αίθουσα « ΙΩΝΙΑ» του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και αφορά «Τα νομικά δικαιώματα των συναδέλφων μας, μετά την εκδοθείσα απόφαση του ΣτΕ».

Υπενθυμίζουμε ότι η πρωτοβουλία που λάβαμε τα μέλη της Ανεξάρτητης Αδέσμευτης Συνεργασίας Αστυνομικών (ΑΝ.Α.Σ.Α.), ως συνδικαλιστικός συνδυασμός, προκειμένου διενεργηθεί μια τέτοια συζήτηση, αποκλειστικό και μόνο σκοπό είχε την κάλυψη της εσωτερικής μας ανάγκης, να επιτελέσουμε το καθήκον μας ως αιρετοί εκπρόσωποι και να δώσουμε την δυνατότητα στους συναδέλφους μας, να πληροφορηθούν με τον καλύτερο τρόπο τα σχετιζόμενα με την απόφαση του ΣτΕ. 

Με εκτίμηση στους συναδέλφους μας,

Η συντονιστική επιτροπή της ΑΝ.Α.Σ.Α.

Όλοι μαζί μπορούμε !!!













Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Πρώτοι σε εμπιστοσύνη Στρατός και Αστυνομία

Συμπεράσματα με βάση την κοινωνική νομιμοποίηση επιλεγμένων θεσμών στην τελευταία οκταετία (2007-2014), σε μια πολιτική συγκυρία που παραμένει ιδιαίτερα βεβαρημένη λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης που βιώνουμε.