ΕΙΚΟΝΕΣ

Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Έρχονται κίνητρα για μεταθέσεις αστυνομικών εκτός Αττικής, Πώς και με ποια κριτήρια

Σαρωτικές αλλαγές αναμένεται να επιφέρει στον κανονισμό των μεταθέσεων ειδική εγκύκλιος που εξακολουθεί να καταρτίζεται από το αρχηγείο της αστυνομίας και σύμφωνα με τις πληροφορίες του bloko.gr, το αργότερο μέχρει το τέλος του μήνα θα ανακοινωθεί στο προσωπικό.


Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ενημέρωσης, η εγκύκλιος αυτή ξεκίνησε να διαμορφώνεται κατ' εντολή του Yπουργού Δημόσιας Τάξης και αποτελεί το απόσταγμα των συμπερασμάτων που αποκόμισε μέχρι τώρα μετά τις απανωτές επισκέψεις και συνομιλίες με αστυνομικούς που υπηρετούν σε μάχιμες μονάδες ή τμήματα όπως μεταξύ άλλων τα ΜΑΤ.

Στην εγκύκλιο αυτή αναμένεται να γίνει κατηγοριοποίηση των υπηρεσιών με κριτήρια ειδικών συνθηκών, προκειμένου οι υπηρετούντες σ' αυτές να "επιδοτούνται" με επιπλέον μόρια και έτσι ν' αποκτούν το προβάδισμα έναντι άλλων συναδέλφων τους είτε για μετάθεση σε υπηρεσίατης επιλογής τους, είτε προς την περιφέρεια και το τόπο καταγωγής- συμφερόντων, μετά από 8, 10 ή 12 έτη αναλόγως υπηρεσίας.

Όπως είναι φυσικό, ψηλά στη λίστα των υπηρεσιών ειδικής επικινδυνότητας, αναμένεται να τοποθετηθούν τα ΜΑΤ, η άμεση δράση και οι ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με όσα δηλώνουν στο bloko.gr ανώτατες πηγές, το σημερινό σύστημα διαλογής και τοποθέτησης των νέων αστυνομικών μοιάζει περισσότερο με κληρωτίδα, αποστερώντας έτσι από τα στελέχη το δικαίωμα της επιλογής. Με το νέο σύστημα, ένα επιπλέον στοίχημα που εκτιμάται ότι θα κερδηθεί είναι η αύξηση του επιπέδου της αποδοτικότητας αλλά και του επαγγελματισμού από πλευράς αστυνομικών, καθώς πλέον οι ίδιοι θα είναι επί τω πλείστον αυτοί που θα επιλέγουν πού, τί είδους και για πόσα χρόνια θα ασκούν συγκεκριμένα καθήκοντα.

Πηγή : bloko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου