ΕΙΚΟΝΕΣ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Επιστολή ΑΝ.Α.Σ.Α. προς Π.Ο.ΑΣ.Υ. - Υποβολή ερωτήματος για τον ακριβή αριθμό μεταθέσεων, χωρίς αντικειμενικά κριτήρια, για κοινωνικούς λόγους...

Παρακάτω σας παραθέτουμε επιστολή προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ. η οποία συνυπογράφεται από εννέα αντιπροσώπους της Π.Ο.ΑΣ.Υ. και μέλη της ΑΝ.Α.Σ.Α. με την οποία αιτούνται να ενημερωθούν οι συνάδελφοί για τον αριθμό των μεταθέσεων στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της επικράτειας οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια.




05/02/2014
Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η
             
ΠΡΟΣ
Δ.Σ.    Π.Ο.Α.Σ.Υ
                              
                    
ΘΕΜΑ: «ΠΑΡΟΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΘΕΙΣΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΤΟΣ              ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ»
                  

Κύριε Πρόεδρε, κύριοι Σύμβουλοι,

Η ανακοίνωση των θέσεων, από πλευράς Α.Ε.Α προς πλήρωση κενών οργανικών θέσεων ανά την περιφέρεια προκάλεσε εύλογες αντιδράσεις στους συναδέλφους μας, των οποίων γίναμε και εμείς αποδέκτες.

Ουσιαστικά ο αριθμός των θέσεων προς πλήρωση οδηγεί στο συμπέρασμα  ότι εγκλωβίζουν τους συναδέλφους μας εκτός του τόπου συμφερόντων τους.
Παράλληλα συνάδελφοί μας εκφράζουν φόβους και ανησυχίες για την τάση προς καθιέρωση της  απειροελάχιστης έκδοσης θέσεων, ενώ δεν παραλείπουν να δυσανασχετούν για την άγνοια του ακριβή αριθμού μεταθέσεων που διατάσσονται εκτός αντικειμενικών κριτηρίων (κοινωνικοί λόγοι).

Κύριε Πρόεδρε, 
Στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας παρακαλούμε όπως απευθύνεται σχετικό ερώτημα στο Αρχηγείο, προκειμένου γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους μας ο ακριβής αριθμός μεταθέσεων εκτός αντικειμενικών κριτηρίων που έλαβε χώρα το έτος 2013 και εφόσον υπάρχει δυνατότητα και για παρελθόντα έτη.

Όπως καλώς γνωρίζεται οι μεταθέσεις με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων υπήρξε κατάκτηση του συνδικαλιστικού μας κινήματος την οποία ως κόρη οφθαλμού υποχρεούμαστε να προστατεύουμε. Φρονούμε δε ότι οι εκτελεσθείσες μεταθέσεις, στη συντριπτική τους πλειοψηφία πρέπει να εκτελούνται με  αντικειμενικά κριτήρια και όχι με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.
Θα ήταν δυσάρεστο για το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού να αντιληφθεί ότι η πολυπόθητη μετάθεση για τον τόπο συμφερόντων τους μπορεί να καθορίζεται κατά κανόνα από υπηρεσιακούς – κοινωνικούς λόγους και όχι από το θεσμό των αντικειμενικών κριτηρίων.

Αναμένουμε τη σχετική υποβολή ερωτήματος από πλευράς της Ομοσπονδίας μας, προς την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου ενημερωθούν σχετικά οι συνάδελφοί μας και αρθούνε αμφιβολίες που οδηγούν σε σκέψεις ότι «κανόνας» για τη μετάθεση στο τόπο συμφερόντων θα αποτελούν τα κοινωνικά κριτήρια και «εξαίρεση» οι μεταθέσεις με τα αντικειμενικά κριτήρια.

Με εκτίμηση, 

Για την ΑΝ.Α.Σ.Α. οι : 

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. - Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΑΛΥΜΑΡΑΣ Βασίλειος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. - Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΤΖΗΣ Κωνστααντίνος, μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Υ.Ν/Α.Α. - Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΩΡΑΪΤΗ Μυρσίνη, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ιωάννης, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΧΑΝΗΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΜΠΑΡΜΠΑΛΕΞΗΣ Γεώργιος – Στυλιανός, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΠΑΠΠΑΣ Γεώργιος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΚΑΡΑΛΗΣ Βασίλειος, Αντιπρόσωπος Π.Ο.ΑΣ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου