ΕΙΚΟΝΕΣ

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

ΑΝ.Α.Σ.Α. και Σ.Κ.Α.Υ. : Όχι άλλη απαξίωση! Η μόρφωση είναι δικαίωμα όλων!

Η μόρφωση αποτελεί ένα αναφαίρετο δικαίωμα του ανθρώπου και είναι ένας βασικός παράγοντας, καθοριστικός και καταλυτικός για την πορεία της ζωής του και την εξέλιξή του. Οδηγεί στη γνώση, η οποία δεν περιορίζεται στον επαγγελματικό τομέα μόνο, αλλά συμβάλλει στη διαμόρφωση του ανθρώπου, (Σταματάκος, 1952).

Καθένας μας λοιπόν έχει δικαίωµα στην εκπαίδευση και στη μόρφωση. Μετά λύπης μας, αυτές τις ημέρες διαπιστώσαμε ότι μετά την ανεπιτυχή απόπειρα των ιθυνόντων για την υποβάθμιση των Σχολών Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας σε Ι.Ε.Κ. τώρα  βρισκόμαστε απέναντι σε έναν άδικο  και απαξιωτικό αποκλεισμό των συναδέλφων μας από την συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις για την εισαγωγή στα Α.Ε.Ι. και στα Τ.Ε.Ι. της χώρας.

Η Σχολή Αστυφυλάκων  λογίζεται ως σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ως απόφοιτοι μίας τέτοιας σχολής οι συνάδελφοί μας θα έπρεπε να απολαμβάνουν την ίδια αντιμετώπιση και διαχείριση με τους αντίστοιχους απόφοιτους ισόνομων σχολών.

Αντίθετα λοιπόν από τις προεκλογικές εξαγγελίες που μιλούσαν για  στήριξη του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μας μείωσαν τους μισθούς, δεν μας πληρώνουν τα νυχτερινά μας, δεν μας κατοχυρώνουν το ανθυγιεινό και επικίνδυνο της εργασίας μας και τώρα, τους  αποφοίτους από την Ανώτερη Σχολή Αστυφυλάκων με Πανελλήνιες Εξετάσεις, μας αποκλείουν εντελώς αδικαιολόγητα και άδικα, από το δικαίωμα συμμετοχής μας στις Κατατακτήριες Εξετάσεις.

Το αιτιολογικό για τα περισσότερα από τα παραπάνω είναι η οικονομική κρίση, το «ψαλίδι» στην μόρφωση όμως πως μπορεί να αιτιολογηθεί;

Τα παραπάνω γεγονότα μόνο ως συμπτώσεις δεν μπορούν να θεωρηθούν. Ήρθε η ώρα να μας αποδείξουν με πράξεις ότι δεν θεωρούν τον Έλληνα Αστυνομικό ως πολίτη δεύτερης κατηγορίας. 

Ζητάμε λοιπόν την δικαίωση μας με άμεση νομοθετική πρωτοβουλία όλων όσων έχουν σχέση με αυτόν τον αποκλεισμό ο οποίος για ακόμη μία φορά είχε την τάση την υποβάθμιση μας.

Είμαστε σκεπτόμενοι εργαζόμενοι και δεν διεκδικούμε τη θέση εργασίας κανενός από τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται τα τελευταία χρόνια λόγω της κατάστασης στη χώρα. Δυστυχώς για κάποιους το επίπεδο μόρφωσης των συναδέλφων μας είναι πολύ υψηλό και ίσως αυτό τους ενοχλεί.

Ως αστυνομικοί ζητάμε ισότητα, ισονομία και δικαίωμα στη μόρφωση

Κουραστήκαμε να ακούμε ευχολόγια και όμορφα λόγια. Η απαξίωση και ο κοινωνικός διαχωρισμός και αποκλεισμός μας είναι για εμάς ευαίσθητα σημεία τα οποία μόλις πλήξανε. Μπορούμε και εμείς να τους αποκλείσουμε από το μέλλον μας.

Θα αγωνιστούμε με κάθε μέσο για τα δικαιώματα του συναδέλφου μας.

Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά και μόνο εκεί.

ΑΝ.Α.Σ.Α. και Σ.Κ.Α.Υ. 

«Πρώτα ο συνάδελφος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου