ΕΙΚΟΝΕΣ

Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

«ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΕΣ - ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑΜΕΙΟ»

 Το μέλος της Α.Ν/Α.Σ.Α. και πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής,ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ Χρήστος,  με προσωπική του ανοιχτή επιστολή προς συντάκτες του σχεδίου Νόμου για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας επαναφέρει το φλέγον ζήτημα της υποβάθμισης της Αστυνομικής Ακαδημίας και κάνει απολογισμό για τις υπηρεσίες που προσφέρει ο νέος Αστυφύλακας στην λειτουργία της ΕΛ.ΑΣ.

Παρακάτω μπορείται να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή :    

                                                   ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ                           
                                                                                                                                         21/7/2013
                                                                  ΠΡΟΣ

                        ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ

Αξιότιμοι κύριοι,
Κατά την «ζύμωση» του πρωτόλειου κειμένου του  σχεδίου νόμου που αφορά την αναδιάρθρωση του οργανισμού στον οποίο υπηρετούμε ,δεν είχαμε την τύχη να δώσουμε χείρα βοηθείας δια  ζώσης, ως συνδικαλιστικός φορέας εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των συναδέλφων μας ,πλην όμως σύμφωνα με τις προφορικές διαβεβαιώσεις σας ,οι γραπτές προτάσεις πρωτοβάθμιων Ενώσεων μας και κυρίως της Ομοσπονδίας μας ,που υποβληθήκαν αρμοδίως ,έχουν ληφθεί υπ όψιν..
Είναι αντιληπτό ότι είναι πρακτικά αδύνατο να υιοθετηθούν οι προτάσεις μας, καθολικά διότι πιθανότατα  να έχουμε διαφορετική θέαση των ζητημάτων που ταλανίζουν τον οργανισμό της ΕΛ.ΑΣ, σίγουρα όμως αμφότεροι αγωνιούμε και προσπαθούμε για την καλύτερη λειτουργία του Σώματος ο καθένας από το δικό του μετερίζι .
Όμως προσφορά στο Σώμα και στην κοινωνία αδιαμφισβήτητα παρέχει και ο σύγχρονος αστυφύλακας. Είναι εκείνος ο νέος που αν και κατέχει τα προσόντα να εισαχθεί εξαιτίας τις υψηλής βαθμολογίας που συγκεντρώνει στις πανελλήνιες εξετάσεις, σε  οποιαδήποτε πανεπιστημιακή σχολή ,επιλέγει συνειδητά να εισέλθει στην αστυνομική Ακαδημία, απαρνούμενος την ανέμελη φοιτητική ζωή ,στερούμενος τα φοιτητικά χρόνια και αργότερα ενδεχομένως με την άσκηση των καθηκόντων του, αν σταθεί άτυχος να στερηθεί και την ίδια του την ζωή στο βωμό του καθήκοντος.
Είναι εκείνος που αποφοιτά από την υπερδιετή σχολή του κ εν συνεχεία τοποθετείται σε υπηρεσίες για να εκτελέσει όλη την γκάμα του καθηκοντολογίου  της ΕΛ.ΑΣ.. πότε σκοπός –πότε αξιωματικός υπηρεσίας, πότε  οδηγός …ανάλογα τις ανάγκες. Είναι  εκείνος που του προσφέρουμε λίγα και του ζητάμε τα περισσότερα
Είναι εκείνος που ακόμα δεν του έχουμε προσφέρει την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη που του αρμόζει... ίσως για κάποιους  ελαχίστους ευτυχώς, να αποτελεί τον τελευταίο «τροχό της αμάξης» για τους  πολλούς όμως είναι η αιχμή του δόρατος..
Για το νέο αυτόν Αστυφύλακα όμως ανεξάρτητα της διαφορετικής οπτικής γωνίας που μπορεί να έχουμε για την καλύτερη λειτουργία του σώματος, είναι υποχρεωτική η σύγκλιση απόψεων που αφορούν την αναγνώριση του έργου του και σε καμιά περίπτωση δεν επιτυγχάνεται αυτή όταν κατηγοριοποιούμε προς τα κάτω την Σχολή που τον εκπαίδευσε να προσφέρει όλα τα παραπάνω…

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  Ι.Ε.Κ  Η  ΣΧΟΛΗ ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΩΝ…

….Αναλυτικότερα στην δημόσια διαβούλευση…..

Με εκτίμηση, 

ΣΥΝΔΡΕΒΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Α.Ν/Α.Σ.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου